2014. április 9., szerda

Az Index fórum Új szabályzatáról.


Kinyomtattam az Index fórum új szabályzatát, és a kapcsolt dokumentumokat.
Gondoltam részletesen végig veszem mondatról, mondatra.

Azonban sok egyéb dolgom akadt, és valami vírus, vagy ki tudja mi, levert a lábamról. Gondolkoztam a dolgon, nem érdemes olyan alapossággal elemezni, mintha bármi is függene a szabályzattól.
Egyébként ezzel a szabályzattal lehetne a fórum egy jó kis klub. Igazából talán eddig is lehetett volna. Miért nem az?

Azért, mert a moderátorok bicskanyitogató stílusban dölyfösködnek.

Sokat javult a szabályzat. Amire hivatkozik, az létezik. Megszűnt a politikai tilalom. A politizálás egyszerű OFF lett. Viszont nincs az OFF kicsit sem meghatározva. Ez visszaélésekre ad lehetőséget. Az ismétlések, és a tegeződés változatlanul zavar. Talán jó lenne egy netikett.

Továbbra is ott van az ingyenesség, ami szerintem nem igaz. A szerzői jogot elviszi az Index. Miért nem adja vissza, ha törli a hozzászólást?

Ami miatt azt mondom, hogy nem lesz változás, az, hogy továbbra is a moderátorok határozzák meg a moderálás szabályait.

„A Klubfórumokat a klubfórumok tagjaiból választott testületek felügyelik, akik a saját SZMSZ alapján működnek. A moderátorok ezen testületek utasításai szerint intézkednek a technikai jellegű törlések kivételével. Rendkívüli esetben a moderátorok önállóan is intézkedhetnek, azonban ezeket az intézkedéseket a választott testületek felülbírálhatják.”

Ha végignézed az előzőekben idézett hozzászólásaimat, azokat, sem akkor, sem most nem lenne szabad törölni. Nem lehetne a sosem használt nickjeimet sem. Miért ne tennék meg az új szabályzat alatt?

A normális, és üzletileg hasznos lépés az lenne, ha az új szabályzat életbelépésével, a kitiltásokat megszüntetnék. (Amnesztia)

Szóval nem vagyok bizakodó.

Tartozom, hogy elmondjam, miért vonulok vissza, a paradicsomos fórum kivételével szinte mindenhonnan az Index fórumon.

Az előzőekben idézett három hozzászólásom után az illetékes Indás kolléga, arra kért, ne folytassam. Meggyőződésem, hogy személyes indítékot vélt mögötte.  Ezért nem közöltem a negyedik hozzászólást, mely a tényeket volt hivatott a fikciótól elválasztani.

Elkezdtem egy másik történetet, ami minden kritikát kibírt, ennek ellenére a kérés megismétlésre került.

Jelen blog létrehozatala azért történt, hogy azokat a dolgokat, kertről, és az élet apró dolgairól itt, és ne az Indexen tegyem közszemlére.

Persze ott van a gyere.be, ahol nincs felesleges tilalom, és nem uralkodik a kaszárnya stílus. Itt az a probléma, hogy a keresők lényegében ki vannak tiltva. Ez a növekedést erősen fékezi.

Most egy ideig hallgatni fogok, nyalogatom sebeimet, igyekszem regenerálódni.


Legközelebb új témát kezdek, talán a demokráciáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése